Hammerfest elever videre i Europeisk ungdoms parlament

Klikk for stort bilde

Hva er EYP? Europeisk ungdoms parlament er en ikke partipolitisk og uavhengig pedagogisk prosjekt som er spesialtilpasset behovene til europeiske ungdommer. EYP oppfordrer til selvstendig tenkning og sosiopolitiske initiativ hos unge mennesker, og fokuserer på læring av viktige sosiale og faglige ferdigheter.

Hvor var vi? Delegatene fra Hammerfest VGS, Amalie Arnesen, Felix Antonsen og Jovana Cvetkovic, deltok på den 17 nasjonale utvalgskonferansen som var i Oslo. Konferansen varte i 3 dager der det foregikk en utvelgelsesprosess der delegatene som skal representere Norge internasjonalt ble valgt ut. De skolene som ble valgt ut til dette får reise på internasjonale sesjoner, som strekker seg over lengre tid og befinner seg i ulike land hvert år.

Våre representanter fra Hammerfest VGS. Amalie, Jovana og Felix viste stort engasjement og kunnskap under den nasjonale konferansen i Oslo, og dette merket også juryen som uttrykket seg om representantene som «veldig imponert», og ønsket dermed at delegatene fra Hammerfest VGS skulle representere Norge under den internasjonale sesjonen i Milano i 2020.

Delegatene mener at EYP er en fantastisk arena, der du får prøvd store omfattende gruppearbeid og presentasjoner i en folkerik forsamling. Amalie, Jovana og Felix er takknemlig fordi de ble valgt ut fra over 100 andre meget dyktige delegater. Elevene fra Hammerfest er veldig motiverte og er fast bestemt på å prestere enda bedre i Milano.

Amalie, Jovana og Felix oppfordrer alle som er samfunnsengasjerte til å delta på neste års nasjonale forsamling. Det er en opplevelse for livet og man møter mange personer som er engasjert og har samme interesser som seg selv. Det er en veldig lærerik opplevelse som man aldri vil glemme.

Klikk for stort bildeAmalie ArnesenKlikk for stort bildeJovana på talerstolen

Klikk for stort bildeFelix