Åpning av brusfabrikken

Klikk for stort bildeTom Jøran Olsen Nylig åpnet  «Brusfabrikken» på skolen.Den skal være det nye læringsarealet for Kjemiprosess og Automasjon.

Skolens siste tilskudd i læringsareal er Brusfabrikken, den er primært ment for Kjemiprosess klassen, men benyttes også til Automasjonsklassen.

Fabrikken er konstruert av utstyr, som er identisk med det som benyttes i prosessindustrien, og er derfor svært virkelighetsnær. Den er bygget og finansiert i sammen med det lokale næringslivet, og mye av arbeidet er gjort av elever, tidligere elever og lærlinger hos Hammerfest Industriservice og H.Blix AS.

Brusfabrikken er også svært godt egnet som fagprøvestasjon for ulike fag, fordi den er designet og bygget, som et skikkelig prosessanlegg.

Den første som tar anlegget i bruk er Tom Jøran Olsen fra H.Blix AS som nettopp har hatt sin fagprøve der. Han kan nå  kalle seg Automatiker, gratulerer til Tom Jøran.

Klikk for stort bildeTankene i anlegget

På bildet under ser vi en Coriolis mengdemåler.

Klikk for stort bilde

Klikk for stort bildeRobert Løvlien, Alexander Svendsen og Daniel Edvardsen. Øystein A. Dahl